CASE  CARE  PLANG!

Fundatia Dunarea isi propune desfasurarea de activitati  pentru protejarea si valorificarea patrimoniului cultural din zona Clisura Dunarii si Baile-Herculane – statiune balneo-climaterica cu existent milenara din Banat, in special prin:

– activitati de advocacy privind protejarea si conservarea patrimoniului cultural;

– participarea la realizarea hartii PATRIMONIUL UITAT (actiune lansata de Europarlamentarul Mircea Dinescu) ;

– dezvoltarea turismului cultural in Clisura Dunarii prin  proiecte ce-si propun promovarea monumentelor si a siturilor arheologice din zona, realizarea de parcuri tematice arheologice, semnalizarea si amenajarea accesului la acestea; se vor avea in vedere cu prioritate introducerea in circuitul turistic a morilor de apa din comuna Sichevita (monumente clasificate).

– activitati de informare si constientizare a populatiei privind necesitatea pastrarii arhitecturii traditionale, a conservarii peisajul natural al Clisurii Dunarii si revigorarea mestesugurilor locale.

PARTENERII din acest proiect vor fi administratiile publice locale si din Serbia, ONG-uri locale si din Serbia, etc. Valoarea estimata a proiectului este de circa 250.000 Euro.

21 aprilie 2007 107
Imag035