PUNTI PESTE DUNARE

Fundatia Dunarea propune realizarea iniţiativei numita  “Traversările Dunării”, prin care se va  solicita parlamentarilor celor două ţări – Romania si Serbia, Comisiei Europene, Parlamentului European şi Consiliului Europei să sprijine iniţiative legislative pentru realizarea infrastructurii necesare pentru 10 noi traversări peste fluviu.

Pentru sustinerea initiative “PUNTI PESTE DUNARE” vor fi atrase administratiile locale  din localităţile riverane Dunării inferioare, mediul de afaceri, ONG- uri , atat din Romanioa cat si din Serbia.

Prin realizarea a 10 noi traversări peste Dunăre, media traversărilor Clisura  Dunării se va reduce de la o traversare la fiecare aproximativ 200 de kilometri la o traversare la aproximativ 50 de kilometri ceea ce poate fi mai aproape de situaţia înregistrată în partea superioară a Dunării, unde există o traversare la aproximativ zece kilometric

Fundatia Dunarea consideră că aceste noi soluţii de traversare ar trebui să se realizeze cu finanţare din Fondul European de Investiţii Strategice si din Strategia Dunarii.

dunarea-poduri-dunare-budapesta
Untitled-28